Dry needling

Dry-Needling

Dry needling kan een onderdeel zijn van onze behandeltechniek voor de behandeling van myofasciale pijn. Deze specifieke pijnklachten in de spieren worden veroorzaakt door spierverhardingen - de zogenaamde myofasciale triggerpoints (MTP's) - in de spier. Een triggerpoint is een cluster van microverkrampingen in de spieren, die aanvoelt als een pijnlijke verharding en vaak op andere plaatsen in het lichaam klachten veroorzaakt, dit noemen wij "referred pain". Deze pijnlijke verhardingen worden ook wel 'spierknopen' genoemd. 
Dry needling kan worden ingezet om stijve of overbelaste spieren te ontspannen door de aanwezige triggerpoints te deactiveren. Deze behandeling wordt uitgevoerd met behulp van een 'dry needle' dit is een zeer dunne naald, die in de spierverharding wordt ingebracht. Dry needling is bij aanwezigheid van triggerpoints, een uiterst effectieve en zeer snelle behandelmethode tegen bijvoorbeeld hoofdpijn, schouderpijn, pseudo hernias, een tennisarm, pijn en tintelingen enz. maar ook zeer effectief bij bewegingsbeperkingen.

Hoe gaat een "Dry-Needling" behandeling in zijn werk?

Voordat de behandeling van start gaat, wordt samen met u de locatie van eventuele pijn en/of bewegingsbeperking met de daarbij aanwezige/verantwoordelijke triggerpoints vastgesteld, dit doen wij doormiddel van een lichamelijk onderzoek. Daarna zal de behandeling van start gaan en zullen wij de verantwoordelijke triggerpoints gaan aanprikken, 
het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als de spierverharding wordt aangeprikt zal de spier zich kort aanspannen en direct weer loslaten (een twitch noemen we dat) Dit kan een kortdurend soort kramp gevoel geven en kan gepaard met wat lokale pijn en soms ook uitstralend. Daarna ontspant de spier zich meestal direct. Het kan ook voorkomen dat u wat gaat transpireren en dat u zich even vermoeid voelt, maar dat herstelt zich snel.

Deze vorm van behandeling is veel minder pijnlijk dan de manuele vorm triggerpointtherapie maar het effect is vaak groter en het resultaat zal sneller voelbaar / merkbaar aanwezig zijn.


Triggerpointtherapie Gert Bloemberg

Aangesloten bij: Beroepsvereniging NVST en overkoepelende organisatie RBCZ

Openingstijden
Maandag tot en met donderdag van 08.00 uur tot 20.00 uur.
Parkeren in Emmen en Utrecht is gratis (in Emmen kan dat bij het gebouw of op het grote parkeerterrein, na het bezoek wordt uw kaartje afgestempeld en kunt u het terrein weer verlaten)