Pijn in mijn nek

Forse pijnklachten in mijn nek, schouders en bovenste deel van mijn rug.
Al geruime tijd, eigenlijk al jaren, wordt ik in wisselende mate geplaagd door forse pijnklachten in mijn nek, schouders en bovenste deel van mijn rug. Deze klachten resulteren onder andere in heftige hoofdpijnen.

Het leek regelmatig of ik mijn hoofd niet meer kon dragen. Zo veel pijn. Oorzaken: wellicht de aard van het beestje. Perfectionist in werk, gezin en sport. Het moet op zijn minst allemaal goed zijn. Foutloos werk afleveren in het Functiecentrum van het Scheperziekenhuis waar ik een groot deel van de dag bezig ben met echografie. Hierin is het nagenoeg onmogelijk een goede werkhouding te bewerkstelligen wat resulteert in pijnklachten in de nek en schouderspieren. Het gezin geeft ook de nodige drukt en verantwoordelijkheden.

Daarnaast ben ik een fanatiek sporter. Duursport (fietsen en hardlopen) en fitness waarbij ik wekelijks bezig ben met vaak zware gewichten. Halverwege maart 2011 waren de pijnklachten dusdanig fors dat ik aan een doos pijnstillers (paracetamol, APC,  ibuprofen en Sarixell) niet meer genoeg. Resultaat was dagelijks een erg vermoeid gevoel, concentratie problemen, slecht slapen. Ook het sporten (mijn grote passie) ging alleen maar minder in plaats van groei in kracht en uithoudingsvermogen.
Op internet ben ik gaan zoeken naar oplossingen die het liefst op korte termijn verlichting zou kunnen geven zonder werk en sport te moeten opgeven. Manuele therapie, chiropractie ……… tot dat ik bij de Fitness Oase in Emmen een flyer zag van Massagepraktijk Gert Bloemberg. In mijn sportschool en dicht bij huis.

Ik heb via zijn website contact gezocht met Gert Bloemberg, mijn pijnklachten uitgelegd en gevraagd of ik een afspraak kon maken. Binnen een week kon ik bij Gert terecht. Tijdens het eerste consult werden eerst mijn klachten geïnventariseerd en gedocumenteerd. Daarna kon de eerste behandeling plaatsvinden.

Triggerpoints behandelen (verhardingen en verkrampingen in spieren) en massage. Niet een ontspannende softe massage maar een massage waarbij de pijnlijke spieren stevig werden aangepakt. De als staalkabels aanvoelende spieren voelden al wat minder hard. Opvallend: de volgende dag was de eerste dag sinds weken waarbij ik geen hoofdpijn had. Een verademing. Na een aantal uren fitnessen was de dag er na de pijn in alle hevigheid weer terug. De pijnlijke spieren en hoofdpijnen hielden echter niet zo lang aan als de weken ervoor.
Mijn krachtsportschema diende te worden aangepast. Ik had in ieder geval één oorzaak van mijn klachten gevonden. Exact een week na de 1e behandeling was de 2e gepland. Ik keek er naar uit want ik wilde niet meer die zeer forse spier- en hoofdpijnen. De 2e behandeling bestond  uit inventarisatie van de klachten van de afgelopen week en daarna voornamelijk uit triggerpoints behandelen, behandeling van nek, kaak en gezichtsspieren.

Het resultaat was opzienbarend. Bijna een week lang geen pijn meer. Ik kreeg een tweetal eenvoudige oefeningen mee naar huis die ik overal kon doen (op het werk en thuis) en bijvoorkeur een aantal keren per dag. Daarnaast kreeg ik een aantal voedingsadviezen: Magnesium supplement  innemen voor spierontspanning te bevorderen en het drinken van mineraalwater. Bijvoorkeur Evitan of Chaudfontaine met uitgeperst citroensap om de PH (zuurgraad van mijn bloed) meer naar neutraal te brengen (PH 7) Advies uit een cursus die Gert Bloemberg recent had gevolgd. Na nog een tweetal behandelingen in de 2 weken erna hadden tot resultaat dat ik nu volledig van al mijn klachten af ben. De behandelingen kon ik vervolgens op advies van Gert stoppen.
Ik ben anders gaan trainen in de sportschool (Milon), nog beter op mijn houding gaan letten op mijn werk, meer water gaan drinken en de eenvoudige oefeningen gaan doen. Alles bij elkaar heeft het in zeer korte tijd tot opzienbarend goede resultaten geleidt. Al weken leef ik zonder hoofdpijn, pijnen in nek, schouders en bovenrug. Ik ervaar veel meer energie. En geen enkele pijnstillen meer. Ook niet onbelangrijk.

Op het werk gaat het veel prettiger want ik voel mij veel beter. In het sporten zit weer vooruitgang. Ik zit weer met plezier op de racefiets (kost veel minder moeite om flinke afstanden te fietsen) en trek met plezier mijn hardloopschoenen weer aan.

Gert Bloemberg heeft door zijn manier van behandelen en het geven van goed advies in zeer  korte tijd een fantastisch resultaat bereikt. Een zeer kundige therapeut die goed weet wat hij doet, wat hij moet behandelen, gebruik maakt van diverse behandeling technieken.

Meneer Bloemberg beschikt over alle vereiste diploma’s. Een zeer gedreven en enthousiaste therapeut die doormiddel van bijscholing op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen op zijn vakgebied. Niet onbelangrijk: Gert behandeld niet langer dan nodig. Zijn behandelingen worden vergoed door vrijwel alle zorgverzekeraars. Voor therapie en massage is Gert Bloemberg zeker aan te raden voor iedereen die pijnklachten ervaart.

Alles bij elkaar heeft het in zeer korte tijd tot opzienbarend goede resultaten geleid
Erik Hilhorst

Triggerpointtherapie Gert Bloemberg

Aangesloten bij: Beroepsvereniging NVST en overkoepelende organisatie RBCZ

Openingstijden
Maandag tot en met donderdag van 08.00 uur tot 20.00 uur.
Parkeren in Emmen en Utrecht is gratis (in Emmen kan dat bij het gebouw of op het grote parkeerterrein, na het bezoek wordt uw kaartje afgestempeld en kunt u het terrein weer verlaten)