Rug en beenklachten

De afgelopen jaren heb ik te veel en slecht gezeten (zittend werk). Daarnaast een keer een flinke val gemaakt op mijn rug. Sindsdien in toenemende mate structurele spierkramp in mijn linkerbeen gehad, met uitvalverschijnselen in mijn knie (doof gevoel, doorheen zakken) en pijn in het been en voet. Op een bepaald moment was het voor mij niet meer mogelijk om langer dan vijf minuten te lopen of te staan.

Uiteraard bij een fysiotherapeut terechtgekomen. Na driekwart jaar zonder resultaat, een doorverwijzing naar een manueel therapeut. Veel oefeningen en therapie, maar zeer beperkt resultaat. Doorverwezen naar een revalidatie-arts in het ziekenhuis, een zenuwblokkade gehad en een langdurig pijnrevalidatie-traject. Helaas, nog steeds geen verbetering.

Op eigen initiatief ben ik toen op internet gaan zoeken naar een therapeut in de buurt die me wel kon helpen. Dat spierspanning een groot deel van de oorzaak was, was ik inmiddels wel achter. Op de website van Gert terecht gekomen en de omschrijvingen en ervaringen van anderen waren zo herkenbaar, dat ik direct een mail gestuurd heb voor een intake.

Binnen een half uur had ik een mail terug van Gert, en belde hij voor een intake en eerste behandeling. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet verder gelezen had op de website, en niet wist dat hij naaldjes in / op mijn spieren zou zetten. Maar toen ik eenmaal op de tafel lag, doorgezet. De eerste en tweede behandeling waren behoorlijk pijnlijk. Ook de napijn was flink. Gert was van mening dat na een behandelingof 3-4 ik echt wel vooruitgang zou moeten zien. Om eerlijk te zijn was ik wat sceptisch na mijn eerdere ervaringen.

Het resultaat is, dat ik na slechts vier behandelingen bijna helemaal pijnvrij ben. We hebben thuis een loopband en ik kan nu 20 minuten zonder pijn lopen en zelfs wat rennen tussendoor.
Onvoorstelbaar! Op mijn leeftijd, en zeker met jonge kinderen, was het door de klachten onmogelijk voor mij om fitter te worden, en nu kan ik eindelijk weer wat sporten en zo aan mijn gezondheid werken. ook het gevoel is weer terug in mijn knie.

Ongelooflijk en ook wat frustrerend dat artsen me hier niet eerder op hebben gewezen. Voortaan ga ik bij klachten direct zelf naar Gert, daar heb ik tenminste wat aan. Daarnaast is Gert een vriendelijk en bekwaam therapeut. Tip: let wel op je verzekering, bij mij werden de behandelingen niet vergoed. Maar de inverstering had ik er graag voor over.


Groeten,
Wouter

Triggerpointtherapie Gert Bloemberg

Aangesloten bij: Beroepsvereniging NVST en overkoepelende organisatie RBCZ

Openingstijden
Maandag tot en met donderdag van 08.00 uur tot 20.00 uur.
Parkeren in Emmen en Utrecht is gratis (in Emmen kan dat bij het gebouw of op het grote parkeerterrein, na het bezoek wordt uw kaartje afgestempeld en kunt u het terrein weer verlaten)